Fragata w Koszalinie jest lokalem, który przeszedł metamorfozę w ramach programu Kuchenne Rewolucje w 2012 roku. Po tamtym wydarzeniu w lokalu nie ma praktycznie już śladu. W centralnym punkcie lokalu znajduje się scena, na której cyklicznie odbywają się koncerty. W dniach, kiedy nie ma koncertów, gra muzyka w tle. Obsługa jest uprzejma i bardzo sprawna. Na pierwsze z zamówionych dań czekałem około 15 minut.
Karta dań ma postać zalaminowanej kartki, na której zostały wylistowane wszystkie dania. Szata graficzna jest uboga, jednak samo menu jest czytelne i estetyczne. Lokal oferuje dania kuchni międzynarodowej.
Pierwsze z zamówionych dań, to tacosy podane z szarpaną wołowiną. Wołowina była bardzo soczysta i krucha, a przy tym dobrze doprawiona. Podano ją z salsą z pomidorów i cebuli, Dodatkowo zostały podane dwa fenomenalne w smaku sosy o bardzo kremowej konsystencji: delikatnie pikantny jalapeño i słodkawy BBQ. Całośc była smaczna i sycąca.
Kolejne danie, to klasyczny burger wołowy podany z frytkami stekowymi. Mięso było różowe w środku, bardzo soczyste i delikatne. Smak mięsa był bardzo dobry, chociaż w mojej ocenie kotlet mógłby być delikatnie doprawiony solą i pieprzem. Bułka była smaczna i świeża, podobnie jak dodatki do burgera.
Ogólnie wizyta była bardzo udana.
Koszt posiłku: 92 zł
Adres lokalu: Podgrodzie 1a, Koszalin, tel.: 530 530 130
Data publikacji: sierpień 2023
fregata koszalin, fregata menu, kuchenne rewolucje, kuchenne rewolucje zachodniopomorskie, kuchenne rewolucje koszalin, magda gessler koszalin, magda gessler zachodniopomorskie, magda gessler, muzyka na zywo koszalin