SEMPRE / GDAŃSK (DŁUGA)

Sempre Pizza & Vino to sieciowa już w tej chwili restauracja serwująca klasyczną włoską pizzę na cienkim cieście. Pierwszy raz miałem okazję spróbować pizzy w Sempre w październiku 2013 r. Zachwycił mnie wówczas zarówno sam placek (doskonale chrupiący), jak również dodatki (prawdziwe włoskie i fantastycznie pyszne).

Lokal jest utrzymany w klimatach włoskiej trattorii. Na ścianie cegła pomalowana na biało, drewniane stoły przykryte obrusami w biało-czerwoną szachownicę, dyskretne dekoracje. W centralnym punkcie lokalu królestwo mistrza wyrabiającego pizzę, gdzie każdy z gości może śledzić jak powstaje jego danie. Obsługa jest szybka i sprawna. Zarówno menu, jak rónież pizza pojawiają się na stole bez zbędnej zwłoki.
 

Dzisiejsza wizyta w lokalu to szybki lunch. Pizza Bresaola oraz kawa latte doskonale się do tego nadała. Cienkie i chrupiące ciasto, bardzo dobrze wypieczone, zostało przykryte pysznym sosem pomidorowym oraz doskonałą włoską polędwicą sezonowaną Bresaola, mozarellą, serem Parmigiano i orzeszkami pinii. Ta kompozycja wysokiej jakości produktów dała niesamowicie smaczne połaczenie. Dodatkowo lokal podaje do każdej pizzy włoską oliwę - do wyboru klasyczną, pikantną lub czosnkową. Polecam zdecydowanie!

Koszt posiłki dla dwóch osób (pizza + kawa latte): 59 zł
Adres lokalu: Długa 6/7/8, 80-801 Gdańsk tel.: 58 301 07 36
Data publikacji: wrzesień 2015
dodaj opinie
 
 
 
 
 
 
 

sempre gdańsk długa, sempre gdansk dowoz, sempre gdansk menu, pizza, pizza włoska, kuchnia włoska,

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem